Vrienden
image

Info

Gr. Heiligland 47
2011 EP Haarlem
023 542 24 27
e-mail museum

Zo/Ma:  12-17 uur
Di/Za:   11-17 uur

Volwassenen € 7,00
Jongeren t/m 18 jaar en 
Museumkaart gratis.
Wij accepteren de
KunstCultuur Cadeaukaart

 

Vrienden

Draagt u de Haarlemse geschiedenis een warm hart toe en vindt u het belangrijk dat deze ook voor toekomstige generaties bewaard blijft? Als Vriend van het Historisch Museum Haarlem ondersteunt u onze ambities en maakt u bijzondere activiteiten mogelijk. Bovendien biedt het lidmaatschap aantrekkelijke voordelen. 

Vrienden zijn onmisbaar voor ons museum, dat zijn bestaan dankt aan de inzet van ruim 120 vrijwilligers en financiële ondersteuning van fondsen en particulieren. Onze Vrienden helpen door hun bijdrage met het in stand houden en waar mogelijk uitbreiden van de ‘Collectie Haarlem’ en zij maken het ons steeds weer mogelijk nieuwe tentoonstellingen samen te stellen. Word ook Vriend van het museum en steun daarmee de cultuur in Haarlem. 

Geven is ook een kunst.
Cultuur staat bij u hoog in het vaandel. U hebt er een band mee. U geeft erom. U geniet ervan. En u zou willen dat anderen er evenveel genoegen aan beleven. Of dat nu als deelnemer is of als toeschouwer. Dat maakt u niet uit. U wilt uw passie graag overdragen. En uw band op een of andere wijze vormgeven. U levert dan ook graag een bijdrage. Om het fundament van een instelling te verstevigen. Het plezier te vergroten. Lees verder...

 

De Geefwet
Deze wet is van toepassing omdat het museum de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) heeft. Voor eenmalige schenkingen geldt een aftrekdrempel van 1% van het verzamelinkomen met een minimum van € 60, en een aftrekplafond van 10%. Een schenking in de vorm van een periodieke gift over een termijn van vijf jaar heeft geen plafond of drempel. Voor de particuliere schenker is 125% van de schenking fiscaal aftrekbaar. Een jaarlijkse schenking van € 500 kost netto € 175 en bij een gift van € 1.000 slechts € 350 (bij een 52%-tarief). Voor ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, is zelfs 150% aftrekbaar. Dit belastingvoordeel is geldig tot 2017.

Periodieke giften:
Periodieke gift in geld als u minimaal 5 jaar lang een gift in geld wilt doen..
Periodieke gift in natura als u minimaal 5 jaar lang een gift in natura wilt doen.

Een gift in natura is bijvoorbeeld een object of schilderij..

Vriendschap loont 

U kunt het Historisch Museum Haarlem op verschillende manieren steunen. Lees verder...