Vrijwilligers
image

Info

Gr. Heiligland 47
2011 EP Haarlem
023 542 24 27
e-mail museum

Zo/Ma:  12-17 uur
Di/Za:   11-17 uur

Volwassenen € 7,00
Jongeren t/m 18 jaar en 
Museumkaart gratis.
Wij accepteren de
KunstCultuur Cadeaukaart

 

Vrijwilligers

Onze Vrijwilligersorganisatie
Het Historisch Museum Haarlem draait voor 99% op vrijwilligers. Op dit moment zijn dat er zo’n 120! Mensen van zeer verschillende pluimage: jong, oud, gepensioneerd, werkend, studerend, man, vrouw, academische opgeleid, of in de praktijk gevormd. Wat hen verbindt is het enthousiasme om actief te zijn voor een museum als het onze. Dat wil zeggen, actief zijn in een kleine, professionele organisatie die erop gericht is om de - verre en meer nabije - historie van Haarlem en directe omgeving te verzamelen, te bewaren en in ons museum in het oude centrum van Haarlemte tonen. Aan jong en oud. Het vrijwilligerswerk biedt ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. Voor sommigen is het een mooie kans om (weer) in de culturele sector te werken en een net- werk op te bouwen.

De organisatie van de vrijwilligers is in drie hoofdonder- delen verdeeld: Collectie, Presentatie en Zakelijk. Binnen deze hoofdonderdelen, die vanuit de directie en door coördinatoren worden aangestuurd, zijn diverse werkgroepen actief. In het onderdeel Collectie zien we bijvoorbeeld de Selectiecommissie, Documentatie, Biblio- theek en Tentoonstellingen. Onder Presentatie vallen onder meer de Gastvrouwen/heren, Rondleidingen, Educatie, PR, Winkel, Website en Nieuwsbrief.
In het Zakelijke onderdeel vinden we de Sponsorcommissie, de Technische dienst en de vriendenactiviteiten.

Om een goede afstemming van de wensen en vaardigheden van de vrijwilligers met de behoeften van de museum- organisatie te verduidelijken en waarborgen, werken wij met zgn. vrijwilligersovereenkomsten.

Vacatures: Lees verder…

Bibliotheek
De werkgroep Bibliotheek van het museum, die onze documentatie en media collectie beheert, is altijd op zoek naar materiaal over Haarlem. Heeft u een tip of wilt u materiaal schenken? Neem contact op met de werkgroep.
Boekenlijst

Vrijwilligers info
Voor informatie voor onze vrijwilligers, lees verder...